Pikavippi jouluksi

Varmasti jokainen meistä on joskus ollut jouluna tuskissaan, kun tuntuu, etteivät rahat tahdo millään riittää. Lapset tahtovat kalliita lahjoja, ja puolisolle ja tutuillekin olisi mukava ostaa jotain erityistä. Kuinka monesti sitä onkaan tullut mietittyä, että ”ensi jouluna ostan kyllä parempia lahjoja”, kun ei tänä jouluna raaskinut. Silti se ”ensi joulu” tuntuu aina tulevan niin nopeasti, ettei säästöjä ole kertynyt sataa euroa enempää.

Itse olin viime jouluna juurikin tuollaisessa tilanteessa, vaikka olin sitä edellisenä jouluna vannonut ostavani lapsilleni parempia lahjoja. Itse asiassa olin toiselle pojalleni jo luvannut kalliin kannettavan, kun taas toiselle olisi pitänyt saada ostettua mopo. Säästettyä olin kyllä saanut, mutta auttamatta sain todeta, etteivät rahat kuitenkaan riittäisi kyseisiin lahjoihin. Muitakin menoja kun oli, kuten autoon bensat ja vakuutusmaksut. Saatoin vain kuvitella, miten pettynyt pienempi poikani olisi, kun ei saisikaan tietokonettansa. Tuskin isompikaan olisi ilahtunut, kun ”pukki” olisikin antanut vain ruosteisen polkupyörän.

Sitä miettiessäni päätin, että hankin lupaamani lahjat keinolla millä hyvänsä. Olin nähnyt kadun varressa pikavippi mainoksen, jossa luvattiin heti lainaa ilman vakuuksia. Mietin siis, että josko saisin haettua lainaa netistä ja ostettua sillä lupaamani lainat. Olin myös kuullut, että vipit olivat todellisuudessa huomattavasti edullisempia, mitä mediassa ja muualla annetaan ymmärtää. En yleensä kovin helposti mene valtavirran mukana, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa, kun media surutta mustamaalaa pikavippejä. Päätin siis ottaa itse selvää, ovatko pikalainat kalliita vai edullisia.

Ei muuta kuin nettiselain ja hakukone auki. Hakusanaksi lätkäisin ”vippi 100€”, jolla hakutuloksia tuli noin 43 tuhatta. Heti sain siis huomata, että vippibisnes todellakin kukoistaa. Ensimmäisten joukossa hakutuloksissa oli Vippi100.info sivusto, josta luvattiin löytyvän edullisin vippi 100€. Siirryin siis kyseiselle sivustolle. Ihan ensimmäiseksi huomasin sivuston hienon ja asiantuntevan oloisen ulkoasun. Se ei näyttänyt miltään hetkessä tehdyltä, vaan sivustoon oli selvästi panostettu ja sen tekemiseen oli varmasti kulunut kymmeniä työtunteja.

Heti sivun alussa pyöri muutamia vippiesittelyitä, jotka antoivat sivustolle mukavasti elävyyttä. Alapuolelta löytyi sivuston tekijän suosittelemia 100 euron vippejä. Oikeassa yläkulmassa oli ”100€ vippivertailu” linkki, jonka takaa löysin etsimäni: 25 luotettavimman vippiyrityksen 100€ vipit listattuna edullisimmasta kalleimpaan. Mikä parasta, listausta pystyi vielä itse muokkaamaan täysin oman mielen mukaan. Säädin listauksen siis todellisen vuosikoron mukaisesti pienimmästä suurimpaan, sillä olin kuullut vuosikoron olevan oiva mittari eri vippejä vertaillessa keskenään.

Ihmetyksekseni sain huomata, että edullisin vippi kyseisessä vertailussa oli 0% vuosikorolla, eli käytännössä se oli ilmainen pikalaina. Tässä vaiheessa suhtauduin moiseen vielä kovin epäilevästi, sillä miksi yksikään lainapalvelu antaisi asiakkailleen ilmaista lainaa? Päätin kuitenkin kokeilla, ja klikkasin kyseisen palvelun nimen kohdalla olevasta linkistä. Alle sekunnissa selaimeni olikin jo vaihtanut kyseisen lainapalvelun sivuille, jossa todella kerrottiin heti, että saisin uutena asiakkaan jopa 400€ vipin ilmaiseksi. Päätin, että kokeilen, mitä minulla oli hävittävääkään. Täytin hakemuksen ja aloin odottelemaan. Kauaa ei tosin tarvinnut odotella, sillä n. kahden minuutin kuluttua sain puhelimeeni viestin, että lainahakemukseni oli hyväksytty ja 400 euron vippi siirretään tililleni. Menin heti katsomaan tilini, jonka saldo oli todella kasvanut 400 eurolla!

Näin sain ostettua rakkaille pojilleni lupaamani lahjat, eivätkä he joutuneet pettymään. Siitä lähtien olen ollut vain kiitollinen pikavipeistä, enkä todellakaan aio tukea millään tavalla niiden kieltämistä.