Älä ota lainaa netistä muiden velkojen päälle

Lainaa netistä saa nykyään erittäin helposti, mutta silti kannattaa muistaa, ettei lainaa ilman vakuuksia kannata ottaa muiden velkojen päälle. Pikavippi on erittäin edullinen ja nopeasti saatava laina, joka sopii erinomaisesti moninlaisiin tarpeisiin, mutta myös pikavipit tulee maksaa takaisin siinä missä kaikki muutkin lainat ja velat.

Olen joskus kuullut jonkun jopa ihmettelevän, että miten työttömät yksinhuoltajaäidit voisivat maksaa vippinsä takaisin. Vaikka pikavipit ovat helposti saatavia, ja niitä myönnetään myös työttömille henkilöille, niin eihän se sitä tarkoita että niitä kannattaisi hakea jos ei ole varaa maksaa lainaansa takaisin. Ihan samalla tavalla eihän kenenkään kannata ottaa itselleen esimerkiksi liian kallista puhelinliittymää, mikäli siihen ei ole varaa.

Pikavippipalveluiden syyttäminen ylivelkaantumisten aiheuttajana on mennyt täysin yli äyräiden. Allekirjoittaneen mielestä ihmisten tulisi ottaa enemmän vastuuta omista teoistaan, ja esimerkiksi jos on tullut otettua lainaa yli varojensa, ei siitä tule syyttää lainantarjoajaa vaan pelkästään itseään. Ei pikalainapalveluilla ole mitään intressiä antaa lainojansa sellaisille henkilöille, jotka eivät niitä voi maksaa takaisin, mutta kun pikalainapalveluilla ei ole tällä hetkellä käytössä juurikaan keinoja joilla ne voisivat asiakkaidensa maksukyvyn selvittää.